Het gezellige dorp Callantsoog ligt aan de Noord-Hollandse kust. Door de ideale ligging net achter de duinen is het strand zeer toegankelijk. Ons huisje "Callanya" ligt op 300m van de zee en 100m van het gezellige centrum.

Callantsoog biedt als dorp alles voor een geslaagde vakantie. Aan het dorpsplein in het centrum zijn tal van winkels te vinden. Goede restaurantjes, cafés , kledingwinkels en tal van andere speciaalzaken, die bijna allemaal het hele jaar door geopend zijn en in het hoogseizoen elke dag. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn die 365 dagen per jaar geopend is. Deze ligt op 50m afstand!

Naast de restaurantjes in het centrum zijn er een aantal strandtenten op het stand waar u kunt genieten van een hapje of een drankje.

De omgeving van Callantsoog biedt u een gevarieerd landschap met de zee, het stand en de duinen, maar ook de schitterende bloemenvelden in de polder. Een vakantie in Callantsoog biedt vele mogelijkheden. Met een verscheidenheid aan wandelmogelijkheden, fietspaden en routes is Callantsoog een ideale uitvalsbasis om het Noord-Hollandse landschap te bewonderen.

Ten zuiden van het dorp is het internationaal erkende natuurgebied ‘het Zwanenwater’ te vinden. Het gebied wordt beschouwd als een van de mooiste in Nederland en is voor toeristen het hele jaar door geopend. Het is een schitterend duin natuurgebied dat sinds 1973 door Natuurmonumenten beschermd wordt. Hier wachten duinvalleien, gevarieerde flora en fauna op u als bezoeker. Tevens worden hier regelmatig activiteiten en natuur excursies georganiseerd.

Callantsoog wordt een steeds populairdere plek om te kitesurfen en windsurfen, er zijn verschillende surfscholen in de omgeving, of wat te denken van blowkarten of flyboarden.

Naast de actieve activiteiten bent u vanuit Callantsoog ook zo in de stad Schagen of Alkmaar, ideaal voor een dagje shoppen en cultuur. Altijd nog de kaasmarkt in Alkmaar willen bezoeken, de West Friese markt in Schagen met een schitterende folklore optocht in kledendracht of het marine museum in Den Helder? Dan biedt Callantsoog de ideale uitvalsbasis. Ook worden er in het dorp tijdens feestdagen en in het hoogseizoen events gehouden, van rommelmarkten tot feestweek.

Het laagseizoen in Callantsoog biedt niet alleen meer rust, maar ook lagere prijzen, waardoor het mogelijk is om ook in deze periode te genieten van een aangename vakantie in eigen land. In het voorjaar kunt u de omliggende bollenvelden bezoeken die dan in bloei staan. In het dorp kunt u fietsen huren en langs de bollenvelden fietsen. In de herfst en de winter, is het heerlijk uitwaaien op het strand de duinen en het bos.